Besöket hos neurologen

Igår var vi på Huddinge sjukhus för att träffa Julias nya neurolog. Julia har fått en ny läkare då hennes andra har gått i pension. 
Tyckte att den här läkaren verkade ok. Lätt att prata med och Julia skulle sitta i hennes knä ( då är man godkänd) 

Hon klämde och kände på Julia, kollade reflexer och mätte huvudet. Hon är inte stel i lederna och har inga spasmer. Hennes förra läkare hade pratat om en ev CP skada men den här läkaren såg inga tecken på det. 
Däremot har hon ett stelt rörelsemönster. 

Vi pratade om Julias hjärnskada och jag frågade vilken del av hjärnan som var skadad och hur det påverkar henne. 
Om jag förstod det hela rätt (jag får aldrig nåt riktigt bra svar när jag frågar) så är den delen som styr grovmotoriken skadad (därav det stela rörelsemönstret) 

Eftersom en läkare har nämnt autism pratade vi om det oxå. Men den här läkaren trodde inte att Julia var autistisk. Möjligtvis att hon hamnar i nåt spektrum. Men det får vi förhoppningsvis svar på nästa vecka när vi ska få resultatet av utvecklingsbedömningen. 

Hon tyckte att Julia pratade bra för sin ålder (på samma nivå som sina jämnåriga) hon bildar meningar och man förstår vad hon säger och menar. 

Det finns inget som tyder på att det skulle vara stopp i kanalerna som går mellan ventriklarna. Skulle Julia visa tecken på att må dåligt (kräkningar, huvudvärk mm) så får vi åka in till akuten. 

Det var ett bra besök och vi kommer bli kallade igen om ett år. 
Nästa besök blir som sagt med läkare, sjukgymnast och nån från neo som ska ge oss svar på utvecklingsbedömningen. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0